Baltic environment, food and health:
from habits to awareness.

Veebirakendus "Ketšupi olelusring"

Uuri, millised on ketšupi tootmise etapid, ning kuidas need keskkonda mõjutavad.

Juhend


Veebirakenduses "Ketšupi olelusring" kirjeldatakse ühe kilogrammilisse plastpudelisse pakitud ketšupi tarbimise keskkonnamõju.

 

Sul tuleb läbida 11 etappi alates tomatite kasvatamisest kuni ketšupi tarbimiseni. Mõnes etapis on vaja otsustada, kuidas protsess jätkub ning teha vastav valik. Jälgi, milline on Sinu tehtud valikute keskkonnamõju!

 

Tutvu ka vasakus veerus olevate infokildudega, et rohkem teada saada tomati kasvatamise, transpordi keskkonnamõju ning tervisega seotud teemade kohta.

 

 

Ketšupi olelusring

 

 

Ketšupi olelusringi protsesside ja keskkonnamõju täpsema kirjelduse leiad lisamaterjalist "Ketšupi olelusring" (koostanud Siret Talve, 2012).

 

 

Veebirakendus on koostatud teadusajakirjades avaldatud tomati ja ketšupi olelusringide hindamiste põhjal. Tegu on lihtsustatud mudeliga, et näitlikustada olelusringi mõtteviisi.

 

Veebirakendus "Ketšupi olelusring" on loodud Tartu Ülikooli loodusmuuseumi töörühma poolt ning selle teostas Blank Media.

Veebirakendus "Ketšupi olelusring" Uuri, millised on ketšupi tootmise etapid, ning kuidas need keskkonda mõjutavad.