Baltic environment, food and health:
from habits to awareness.

Ajakava 10.10.2012

Rahvusvaheline seminar "Toidu keskkonnamõju: andmetest teadlikkuseni"

Toimumisaeg: 10. oktoober 2012 kell 10:00-17:30

Toimumiskoht: Nordic Hotel Forum (Viru väljak 3, Tallinn)

Täpsem teave: Toidu keskkonnamõjud: andmetest teadlikkuseni

 

Ajakava  

9:15-10:00          Saabumine ja kohv

 

Istung 1 „Mida me teame toidu keskkonnamõjust?“

10:00-10:20        Mida me teeme projektis FOODWEB? – Sirpa Kurppa (Soome Põllumajandusuuringute Keskus)

10:20-10:50        Kuidas süüa nii, et meie planeedil oleks tulevikku? – Tuomas Mattila (Soome Keskkonnainstituut)

 

Istung 2 „Millised andmed on avalikud?“

10:50-11:20        Andmebaasid toidu keskkonnamõjude kohta – Virpi Vorne (Soome Põllumajandusuuringute Keskus)

11:20-11:40        Kohvipaus

11:40-12:10        Veebipõhised toitumisalased andmebaasid Eestis – Ann Jõeleht ja Tagli Pitsi (Tervise Arengu Instituut)

 

Istung 3 "Kuidas neid andmeid kasutada?"

12:10-12:40        Ohud ja kasud meie lõunaeines – Tuomas Mattila (Soome Keskkonnainstituut) ja Veljo Runnel (Tartu Ülikool)

12:40-13:10        Olelusringi mõtteviis ketšupi ja kala näitel – Siret Talve (Tartu Ülikool)

13:10-14:10        Lõuna

 

Istung 4 "Andmetest teadlikkuseni"

14:10-14:40        Soome-Eesti-Läti ühisuuring: toitumisharjumused ja keskkond – Triin Esko (Teaduskeskus AHHAA)

14:40-15:05        Kuidas ettevõtted vähendavad oma keskkonnamõju? – Aki Finer (toidukontsern Raisio Group)

15:05-15:30        Kui palju toitu läheb raisku? – Pieter Boerefijn (Eesti Toidupank)

15:30-15:50        Kohvipaus

15:50-16:20        Kuidas toidu keskkonnamõjude teemat interaktiivselt esitada? – Helin Haga (Teaduskeskus AHHAA)

16:20-16:50        Praktiline kommunikatsioon toidu teemal – Raimonds Ernsteins (Läti Ülikool)

 

Avatud arutelu

16:50-17:20        Alex Lotman (Eestimaa Looduse Fond) ja Sampsa Kiianmaa (WWF Soome)

 

17:20-17:30        Kokkuvõte – Sirpa Kurppa (Soome Põllumajandusuuringute Keskus)

Ajakava 10.10.2012 Rahvusvaheline seminar "Toidu keskkonnamõju: andmetest teadlikkuseni"